Thursday, 22 March 2012

Importanta aparatului de aer conditionat

Daca pana acum cativa ani detinerea unuia sau a mai mult aparate de aer conditionat era considerat un lux, un moft sau poate chiar o ciudatenie, in ziua de azi situatia s-a inversat complet. Aparatul de aer conditionat a devenit in cele mai multe dintre cazuri o necesitate si este considerat destul de ciudat sa nu detinem asa ceva. Incepand cu autoturismul personal sau locuintele oamenilor si pana la magazine, birouri, institutii sau firme, este foarte greu sa gasim un context in care aparatul de aer conditionat sa nu-si aiba rostul si utilitatea.

In functie de dimensiunile spatiului in care se intentioneaza instalarea unui aparat de climatizare sau chiar a mai mult astfel de aparate, diversitatea ofertei este direct proportionala cu cea a cererii. Probabil ca cele mai multe solicitari pentru aparatele de aer conditionat vin odata cu instalarea anotimpului de vara, atunci cand temperaturile ajung la un nivel atat de ridicat incat devine din ce in ce mai greu, daca nu chiar aproape imposibil de suportat. In astfel de situatii, avem nevoie de aceasta inventie miraculoasa care ne permite climatizarea incaperilor in care urmeaza sa ne petrecem o mare parte a zilei, sporindu-ne confortul si asigurand conditiile propice de desfasurare a activitatilor.

Atunci cand dorim sa achizitionam unul sau mai multe aparate de aer conditionat, indiferent daca facem acest lucru pentru prima oara sau nu, exista anumite criterii pe care trebuie sa le avem in vedere si anumite puncte cheie pe care le urmarim. Exista o prima categorisire a aparatelor de aer conditionat, de cele mai multe ori adresata cumparatorilor care nu sunt la prima achizitie de acest fel, iar aceasta este realizata in functie de producatorul lor. In nenumarate cazuri cumparatorii devin fideli unui anume brand, in baza experientei anterioare cu produsele acestuia, si chiar daca vor dori inlocuirea sau achizitionarea unui nou aparat de aer conditionat, vor dori sa ramana la acelasi producator.

Insa, aparatele de aer conditionat pot fi clasificate si impartite in alte tipuri de categorii, care urmaresc alte criterii in afara de numele producatorului. Spre exemplu, avem clasificarea aparatelor de aer conditionat in functie de puterea de racire pe care acestea o au. Astfel, in ofertele pe care le vom intalni si studia, vom observa ca puterea de racire a aparatelor de aer conditionat pentru uz casnic disponibile incepe de la 9000 BTU si ajunge pana la 24000 BTU. Aceasta capacitate de racire trebuie intotdeauna calculata in raport cu dimensiunile spatiului care se intentioneaza a fi climatizat. In cazul aparatelor de aer conditionat pentru uz industrial sau comercial, puterea de racire poate ajunge pana la 90000 BTU.

De-a lungul timpului, chiar si in prezent, un alt criteriu de alegere a aparatului de aer conditionat, in afara de pret, producator sau putere de racire, a fost reprezentat de zgomotul produs de catre acesta. Insa, cu trecerea timpului, aparatele de aer conditionat au fost in permanenta imbunatatite, zgomotul produs de acesta ajungand sa fie din ce in ce mai redus. Majoritatea producatorilor ofera astazi cele mai silentioase aparate de aer conditionat fara a pune problema unor costuri suplimentare.

In functie de necesitatile, preferintele, precum si de posibilitatile dumneavoastra financiare, puteti de asemenea opta nu doar pentru aparate de aer conditionat de tip mono-split, ci si pentru aparate de aer conditionat de tip dublu-split sau multi-split. Acestea va vor permite instalarea mai multor unitati de interior, iar acestea vor fi conectate la o singura unitate care se va afla in exterior. Desi eficienta unei astfel de instalatii de aer conditionat isi va pastra gradul de eficienta, economiile pe care le veti face vor fi, fara indoiala remarcabile.


aer conditionat split, aer conditionat split

No comments:

Post a Comment