Cautand pe Internet, pe diverse situri, am gasit o gama variata si diversificata de modele de hidrofoare. Cele mai optime solutii de alimentare cu apa in regim automat in functie de consum au putut fi gasite cautand pe diverse situri de profil. Astfel, am gasit hidrofoare cu pompa de suprafata, ideale pentru o casa cu cate o bucatarie si baie, avand alimentare de la retea sau dintr-un put, unde nivelul apei este de maxim 9 m. Un astfel de hidrofor poate avea o capacitate de rezervor de pana la 24 de litri, furnizand un debit maxim de 50 de litri pe minut. Presiunea maxima de lucru poate ajunge pana la 4.2 bari, puterea consumata ajungand la 0.8 kw. Consumul de curent atinge 3.4 A, tensiunea de alimentare are valorile de 230 V/50 Hz iar inaltimea de aspiratie maxima este de 9 m.
La un astfel de tip de hidrofor avem de-a face cu o pompa centrifugala si monocelulara, cu turbine, cu sistem Venturi, cu difuzor din Noryl armat cu o carcasa de inox si fibre de sticla. Motorul monofazat si asincron are 2 poli, cu protectie electrica IP55. Serviciul este continuu iar clasa de izolatie este F. Carcasa motorului este din aluminiu. Rezervorul este unul orizontal, avand o membrana interschimbabila din EPDM sau butil. In momentul in care pompa este refulata se monteaza un manometru, utilizat pentru citirea presiunii si un presostat necesar pentru reglarea presiunii de stopare si incepere.
La un astfel de tip de hidrofor mai putem achizitiona separat si accesorii, ca de exemplu un robinet care este montat cand apa este refulata din pompa sau un sorb care poate avea si o supapa de retinere si care este montat la capatul de put al pompei de aspiratie.
Un alt tip de hidrofor este cel cu pompa multicelulara. Acesta este destinat caselor mai mari cu unul sau doua apartamente. Alimentarea este facuta de la retea, are un rezervor sau un put iar nivelul apei nu depaseste 9 m. Alte diferente fata de hidroforul de suprafata ar fi marimea debitului maxim furnizat care aici este de 60 de litri pe minut; presiunea maxima de lucru este de 43 mca; puterea consumata este in schimb mai mica, doar 0.7 kw; consumul de curent este doar un pic mai mare – 3.53 A; pompa este tot centrifugala dar multicelulara, avand carcasa si turbinele facute din inox; la motor singura diferenta este protectia electrica IP44. Alte caracteristici in plus: corpurile de aspiratie si refulare sunt alcatuite din fonta iar etansarea se face mecanic cu ajutorul unor inele din grafit si alumina.
Un alt tip de hidrofor este cel cu ejector submersibil, adecvat pentru o casa cu nivel, cu bucatarie si baie iar alimentarea se face dintr-un put cu un nivel al apei de maxim 30 de m. Debitul maxim furnizat este de pana in 35 l/min, puterea consumata este de 1 kw, consumul de curent atinge 5.3 A iar inaltimea de aspiratie maxima atinge 30 de m. Pompa centrifugala si monocelulara este fabricata din alama iar corpul si ejectorul pompei sunt facute din fonta. Dintre accesorii mentionam sorbul, care se monteaza in orificiul de aspiratie al ejectorului; supapa de retinere, care este montata intre ejector si sorb si robinetul, care este montat la iesirea din pompa.
In ceea ce priveste pretul acestor tipuri de hidrofoare nu am reusit sa aflam de pe situri un pret insa puteti trimite o cerere de oferta si suntem siguri ca veti primi una in cel mai scurt timp.
pompa submersibila, pompa submersibila
No comments:
Post a Comment