Pentru interioare incalzite uniform pardoseala poate fi folosita cu succes ca suprafata radianta prin interpunerea unui sistem special de incalzire intre placa planseului si stratul final de finisaj, indiferent daca acesta este din lemn sau mineral (placi din piatra naturala sau placi ceramice). Aceasta solutie functioneaza optim cand este alimentata de o centrala termica proprie intrucat nivelul de caldura poate fi reglat in permanenta, dar exista si posibilitatea montarii unor filtre speciale si alimentarea de la conducta de termoficare in cazul in care locuiti intr-un apartament de bloc.
Daca sunteti interesati de incalzire pardoseala preturi puteti obtine oferte foarte avantajoase de la furnizorii de materiale de constructii. Aceasta solutie se instaleaza in toata casa si ofertele se raporteaza la suprafata totala pe care vreti sa o incalziti. Spre deosebire de radiatoarele clasice care se cumpara la bucata si care au pret fix, sistemele de incalzire in pardoseala beneficiaza de reduceri dupa anumite limite.
Momentul cel mai potrivit pentru implementare este la construirea unei noi case, inainte de aplicarea finisajelor, dar puteti si sa inlocuiti vechile radiatoare atunci cand decideti sa va renovati casa. Pentru montaj este necesara demontarea pardoselii existente, daca este cazul unei renovari si aplicarea unui strat de termoizolatie de 3-5 cm direct pe placa de beton. Aceasta are rolul de a preveni pierderile de caldura in jos, spre locuinta vecinilor sau spre spatiul de dedesubt. Apoi fie se monteaza placi cu rosturi speciale prefabricate, fie placi de OSB pe care se vor fixa tevile prin care se realizeaza incalzirea propriu-zisa si care vor fi fixate cu ghidaje speciale din plastic. Acum este foarte important sa se verifice aceste sisteme incalzire pentru a elimina posibilitatea existentei unor fisuri care nu vor putea fi remediate ulterior.
In functie de cum doriti sa finisati pardoseala puteti turna o sapa de ciment sau monta placi prefabricate speciale, peste oricare din acestea putand fi aplicat stratul final al pardoselii. Acesta nu va fi conditionat in niciun fel de caldura radianta din straturile de mai jos, putand functiona foarte bine atat o pardoseala din lemn de tip dusumea, parchet sau din piatra naturala ori placi ceramice. Motivul pentru care aceste solutii incalzire sunt atat de eficiente este pentru ca acopera in mod uniform toata suprafata camerei, spre deosebire de sistemele clasice care incalzesc doar local si in general nu sunt foarte eficiente pentru ca trebuie in acelasi timp si sa compenseze caldura pierduta prin ferestre si sa incalzeasca interiorul camerei.
Acest fenomen se traduce printr-un consum ridicat de agent termic si implicit prin costuri lunare foarte mari. Instalarea unui sistem de incalzire in pardoseala este gandita de asa natura incat pierderile de energie sunt minime, la fel si consumul de resurse. Conductele prin care curge agentul de incalzire sunt montate dupa un traseu circular, fiind mai dese pe perimetrul camerei, pentru ca peretii pot absorbi caldura din incapere si mai rare spre centru. Avand in vedere fenomenul fizic conform caruia aerul cald este mai usor si se ridica, modul de finctionare al incalzirii in pardoseala vine sa compenseze acest fenomen si sa asigure o temperatura optima a aerului chiar la nivelul pardoselii, in mod continuu.
Cautand informatii despre incalzirea prin pardoseala preturi, cel mai usor veti obtine informatii online pentru ca puteti compara ofertele si facilitatile oferite de comercianti. Daca putine firme ce vand radiatoare clasice va ofera si transport si instalare, pentru sistemele de incalzire prin pardoseala acestea sunt incluse in pretul total, la fel si eventuale lucrari de intretinere sau reparatii, iar garantia oferita este de minim 5 ani si poate ajunge la maxim 10 ani.